Leerlingen Veiligheid aan de slag als stewards bij Rode Duivels

De leerlingen “Maatschappelijke veiligheid” van het Heilig Graf in Turnhout maakten hun debuut als voetbalsteward tijdens de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Polen. Het maakt deel uit van hun opleiding. “Dat onze leerlingen dit na twee jaar corona weer in de praktijk mogen doen, is een ideale leerschool”, vertelt leerkracht Thomas Kox. 

In de opleiding “Maatschappelijke veiligheid” kunnen de leerlingen van het zevende jaar van het Heilig Graf in Turnhout hun diploma tot voetbalsteward behalen. Om de kneepjes van het vak te leren, fungeren de leerlingen als steward tijdens verschillende voetbalwedstrijden van bijvoorbeeld Beerschot of KV Westerlo. Tot slot dienden de leerlingen hun kunnen te tonen tijdens de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Polen, afgelopen woensdag. 

“Voor de wedstrijd begon, moesten we de bezoekers fouilleren. Zo moesten we kijken dat er geen verboden voorwerpen tot in het stadion geraakten”, vertelt één van de leerlingen, Brian Geentjes. “Daarna hielden we toezicht in het stadion zelf. Dat was een bijzondere ervaring.”

Ondertussen keken verschillende leerkrachten van Heilig Graf toe hoe de leerlingen het deden. “Ze hebben dat heel goed gedaan”, vertelt leerkracht Thomas Kox. “Het is ook fijn dat onze leerlingen dit na twee jaar corona eindelijk weer mogen doen. Zo’n ervaring in de praktijk is een ideale leerschool.”

Meest gelezen