C. Barton van Flymen

Maar één woninginbraak in Glabbeek vorig jaar: “Dankzij actieplan tegen inbraken”

Er is vorig jaar maar één woninginbraak geweest in Glabbeek. Dat blijkt uit politiecijfers van het aantal woninginbraken in 2021 in het arrondissement Leuven. In Tervuren waren er in verhouding met het aantal huizen, het meest aantal inbraken.

De politie heeft cijfers bekend gemaakt van het aantal woninginbraken vorig jaar in het arrondissement Leuven, in totaal waren dat er 906. Het hoogst aantal inbraken waren er in Leuven: 206. Maar als je het aantal inbraken bekijkt per aantal huizen in de gemeente, dan staat Tervuren bovenaan met 72. Daar is het risico op een inbraak dus het hoogst. Op een tweede plaats staat Bertem, met 31 en Oud-Heverlee met 30 woninginbraken. 

Helemaal onderaan de lijst staat de gemeente Glabbeek, daar is vorig jaar maar één woninginbraak geweest op het hele grondgebied. Als je dat vergelijkt met het aantal inbraken zes jaar geleden, toen waren er nog 44 , is dat aantal enorm gedaald. 

Actieplan

Burgemeester van Glabbeek, Peter Reekmans (Dorpspartij), heeft een verklaring: "Door de inbrakengolf in 2015 maakten we de voorbije jaren werk van een gemeentelijk actieplan tegen inbraken en merken we vandaag dat het aantal inbraken in onze gemeente fors daalden ten opzichte van de vorige jaren. Onze alertheidscampagnes, de inbraakpremie, het afwezigheidstoezicht van de politie tijdens vakanties, infonamiddagen over inbraakpreventie, de verhoogde (anonieme) politiecontroles en intense preventiecampagnes werpen vandaag dus duidelijk hun vruchten af.”

De gemeente blijft de inwoners oproepen om alert te blijven. “Ook met de ANPR-cameraschilden in de dorpskernen van Glabbeek, Bunsbeek en Kapellen en op de steenweg slagen we er duidelijk in om onze inwoners nog beter te kunnen beschermen tegen inbraken”, zegt Reekmans nog.

Meest gelezen