Videospeler inladen...

Molenbeekse jongerenwerking Centrum West wint Armoedeprijs Welzijnszorg

Het D'Broej Centrum West uit Molenbeek is uitgeroepen tot laureaat van de Prijs Armoede Uitsluiten van Welzijnszorg vzw. De jongerenwerking wint de prijs voor haar inzet voor Brusselse kinderen en jongeren in een kwetsbare situatie. De laureaat kreeg de prijs uit handen van Vlaams minister van Armoedebestrijding Benjamin Dalle (CD&V).

In totaal 45 organisaties uit Vlaanderen en Brussel die vrije tijd, cultuur, jeugdwerk, sport, vakantie en het verenigingsleven toegankelijker maken binnen de samenleving, stelden zich kandidaat voor de prijs Armoede Uitsluiten van Welzijnszorg. De focus van de prijs lag dit jaar op het recht op vrije tijd en ontspanning. Vanwege verschillende drempels nemen mensen in armoede minder deel aan het georganiseerde vrijetijdsaanbod.

Uit alle kandidaten selecteerde een jury vijf finalisten die actief drempels naar het vrijetijdsaanbod proberen weg te werken. Centrum West, een deelwerking van D'Broej vzw, kwam als winnaar uit de bus. In het Centrum West wordt dagelijks ingezet op zinvolle vrijetijdsbesteding en op lichamelijk en geestelijk welzijn. Daarnaast proberen ze lokale en regionale overheden wakker te schudden door op te komen voor de noden en problemen van hun publiek.

Bekijk hier de reportage uit "Het journaal" over Centrum West:

Videospeler inladen...

"Er is duidelijk een grote behoefte, dat zien we aan de vele inschrijvingen en wachtlijsten. Alleen kunnen we die behoefte ook niet invullen. Door kinderen en jongeren in een jeugdwerking een plaats te geven, bieden we hen een toekomst aan", vertelt Rudy Raes, coördinator van Centrum West.

Meest gelezen