INBO

Doodgereden wolven opgezet: "We willen de dieren tentoonstellen"

De twee vrouwelijke welpen die in 2020 om het leven kwamen in het verkeer, zijn opgezet. De opgezette dieren staan tijdelijk op het kantoor van INBO, het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, in Geraardsbergen. Het instituut bekijkt nu welke organisaties interesse hebben de opgezette dieren tentoon te stellen.  

Op 9 en 19 oktober 2020 kwamen de enige twee vrouwelijke welpen van de roedel van Hechtel-Eksel om het leven in het verkeer. De eerste jonge wolf werd doodgereden in Hechtel-Eksel en de tweede jonge wolf werd 10 dagen later aangereden in Oudsbergen. De lichamen van de wolven GW1922f en GW1923f werden naar de taxidermist gebracht en zijn ondertussen opgezet. 

INBO

De opgezette dieren werden vandaag geleverd aan het kantoor van INBO in Geraardsbergen. "Het is zeker niet de bedoeling de dieren te verstoppen op een kantoor", klinkt het bij INBO. "We gaan bekijken welke organisaties de opgezette dieren willen lenen willen voor tentoonstellingen of dergelijke." 

Eerder werd de wolf Roger, die op 11 maart 2018 het leven liet, opgezet en hij staat op de pop-up expo ‘Wolven in Limburg’. 

Meest gelezen