Stad Genk wil minder zondagavondwedstrijden bij KRC Genk om overlast in woonwijken te verminderen

De stad Genk wil dat KRC Genk minder thuismatchen moet spelen op zondagavond. Omdat die wedstrijden om negen uur 's avonds beginnen en pas tegen elf uur zijn afgelopen, is er vaak tot middernacht verkeersoverlast en lawaai van terugkerende supporters. Ook de club zelf wil minder zondagavondwedstrijden want door het late uur haken supporters vaak af. 

 

"We merken dat die zondagavond toch voor overlast zorgt in de wijken en die overlast willen we verminderen", zegt burgemeester Wim Dries van Genk. "Ook risicowedstrijden (wedstrijden met een verhoogde kans op supportersgeweld, nvdr.) willen we liever overdag en niet 's avonds. Die twee vragen hebben we gesteld aan de kalendercommissie van de Pro League en ik hoop dat ze daar rekening mee houden. Volgende week moet daar duidelijkheid over zijn."

Die zondagavondwedstrijden zijn voor niemand een goede zaak, voor iedereen start op maandag een nieuwe werkweek

Rudy Claessens, voorzitter overkoepelende supportersvereniging

"We hadden afgelopen seizoen zo'n 6 of 7 late zondagavondwedstrijden en dat is toch wel heel veel", zegt Rudy Claessens, voorzitter van de overkoepelende supportersvereniging. "Voor die wedstrijden bleek er ook minder interesse te zijn en veel zitjes bleven leeg. Maar het probleem is natuurlijk dat Eleven, dat het voetbalcontract binnenhaalde, zoveel mogelijk wedstrijden wil uitzenden. Daarom worden die zoveel mogelijk over het hele weekend gespreid. 

"Die zondagavondwedstrijden zijn voor niemand een goede zaak", gaat Claessens verder. "Niet voor buurtbewoners en ook niet voor de supporters. En van de thuiswedstrijden uitwedstrijden maken lost ook niets op, want dan zijn die supporters nog later thuis. Natuurlijk zijn er nog meer clubs die liever geen zondagavondwedstrijden hebben, zoals Club Brugge, maar ja, zo kom je er natuurlijk niet.  Die wedstrijden moeten natuurlijk wel ooit gespeeld worden",  besluit Claessens. 

Meest gelezen