Radio 2

Wegwijzers in Oudenaarde zorgen voor verwarring: "Ze sturen iedereen een eenrichtingsweg in"

Aan het oud station van Oudenaarde staan drie wegwijzers om richting Gent, Deinze of Waregem te rijden. Maar sinds de invoering van het circulatieplan is dat een eenrichtingsweg en dus verboden om er in te rijden. 

De stad Oudenaarde zelf zit verveeld met de zaak. Volgens de schepen van mobiliteit zijn de borden niet geplaatst in opdracht van de stad en de drie  wegwijzers worden zo vlug mogelijk afgeplakt. Wie de wegwijzers dan wel heeft geplaatst, is onduidelijk. 

Nieuwe spelregels door mobiliteitsplan

In april heeft Oudenaarde een nieuw circulatieplan ingevoerd in de stationsbuurt en in deelgemeente Bevere. Daar zijn ondertussen wel al enkele aanpassingen gebeurd. "Maar wat nu gebeurd is, is ons een raadsel", zegt schepen Peter Simoens (Open VLD). " Wie richting Gent, Deinze of Waregem wil, wordt door de wegwijzers de Jozef Braetstraat ingestuurd. Maar dat is net een weg waar er door het nieuwe circulatieplan eenrichtingsverkeer geldt. "

Ook de parkeerplaats om elektrische  auto's op te laden, staat verkeerd

Schepen Peter Simoens (Open VLD)

Rond de plaats waar de wegwijzers staan, staat nog altijd een laadpaal voor elektrische wagens, maar daar is geen parkeerplaats meer voor. "Ook hier gaan we moeten ingrijpen. De parkeerplaats om te laden, ligt er verweesd bij want niemand mag en kan er nog parkeren. Die plaats gaan we verplaatsen dichter bij het station", zegt Peter Simoens nog. 

Meest gelezen