"Ook jonge TikTokkers zijn vaak digitaal ongeletterd": Antwerpen start met hulpsessies via pop-up

De Stad Antwerpen gaat vanaf januari een fysieke pop-updigibank openen. Dat is een plaats waar Antwerpenaren meer uitleg krijgen over allerlei digitale toepassingen. "Het is een misvatting dat enkel oudere mensen digitaal niet mee zijn", zegt schepen Erica Caluwaerts (Open VLD).

De Stad Antwerpen, SAAMO en buurtwerk Posthof vzw openen in januari een pop-updigibank. Een fysieke plek die afwisselend in de verschillende districten zal verschijnen. Alle inwoners van de stad kunnen er gratis informatiesessies bijwonen om hun digitale vaardigheden aan te scherpen. Het is een misvatting dat vooral oudere mensen hulp nodig hebben.

Hippe en jonge mensen hebben ook een grote graad van digitale ongeletterdheid
Erica Caluwaerts (Open Vld), schepen van Digitalisering

“Het is echt opvallend dat heel wat hippe en jonge mensen, die nog op de schoolbanken zitten, evengoed een grote graad van digitale ongeletterdheid hebben. Ik denk daarbij aan het sturen van e-mails, maar ook over het correct gebruiken van digitale tools van de overheid”, vertelt Erica Caluwaerts (Open VLD), Antwerps schepen van digitalisering.

Er zullen algemene sessies zijn over het gebruik van smartphones, tablets of computers, maar ook over de overheidsapplicaties Itsme, Mypension en Mijngezondheid.

Meest gelezen