Videospeler inladen...

Jongeren en Gentse politie in dialoog in bijzondere filmpjes: "Het verandert je blik"

Om jongeren en de politie dichter bij elkaar te brengen, lanceert het korps in Gent een reeks filmpjes onder de naam "Framed". Twaalf jongeren die normaal liefst zo vér mogelijk weg blijven van de agenten, gaan nu in dialoog met hen. Het resultaat is confronterend, maar vaak ook humoristisch en emotioneel. 

Twaalf filmpjes met telkens een jonge Gentenaar die in dialoog gaat met een agent. Dat is het concept dat de Gentse politie heeft gelanceerd onder de naam "Framed", ingelijst. Bedoeling is agenten en jongeren dichter bij elkaar te brengen, zodat ze elkaar beter leren kennen. De filmpjes zijn confronterend, humoristisch maar ook emotioneel. Ze zijn dan ook opgenomen met allemaal échte mensen zegt regisseur Younes Monjar. "Er waren ook jongeren bij die problemen hadden met de politie, alleen maar negatieve ervaringen. Maar ik was zo blij dat niet één, twee maar veel jongeren zeiden dat hun blik veranderd is door dit project. Hun blik op de politie en mensen in het algemeen. Dat was ook de bedoeling." 

Het was een fijne ervaring om met de agenten te communiceren zonder dat ze me oppakken of controleren

Die positieve ervaringen bevestigen ook de jongeren die hebben meegewerkt aan de 12 filmpjes met de politie van Gent. "Het was een fijne ervaring om met de agenten te communiceren zonder dat ze me oppakken of controleren." Ook een andere deelneemster van het project is het daar mee eens. "Omdat ik in conversatie ben gegaan, zie ik politie-agenten meer als mens. Ik ga nog steeds mijn best moeten doen, maar het heeft echt wel geholpen." 

Elke donderdag komt er een nieuwe aflevering van "Framed" online op de sociale media van de politiezone Gent én haar website. 

Meest gelezen