Radio 2

Opmetingen aan kruispunt Schulensebaan in Lummen voor veiligere oversteekplaatsen

Vandaag heeft een landmeter de Schulensebaan in Lummen opgemeten, zodat er een ontwerp kan gemaakt worden voor een veiligere omgeving. Ten vroegste volgend jaar komen er oversteekplaatsen voor voetgangers en fietsers aan het kruispunt van de Schulensebaan, de Pastoor Wintersstraat en de Mangelbeekstraat in Lummen.

Landmeter Jolien Kelchtermans van Sweco was vandaag aan het werk aan de Schulensebaan in Lummen. "Het is een gevaarlijk knelpunt en door hier op te meten kunnen collega's een ontwerp maken voor een veiligere omgeving. Ze maken een ontwerp voor de aanleg van onder andere een middengeleider voor fietsers en voetgangers." 

Het buurtinformatienetwerk Schalbroek heeft drie jaar geijverd om de oversteekplaatsen voor de schoolgaande jeugd op de N717 Lummen/Herk-de-Stad veiliger te maken, maar de veiligere oversteekplaats zal er pas ten vroegste volgend jaar komen. 

Meest gelezen