Cipier krijgt kopstoot van gedetineerde in gevangenis van Hasselt: gebroken neus en enkele tanden kwijt

Een cipier heeft vanochtend in de gevangenis van Hasselt een kopstoot gekregen van een gevangene. Dat meldt Het Belang van Limburg en het nieuws is bevestigd aan onze redactie. De neus van de cipier is gebroken, hij is enkele tanden kwijt en zal een tijdje werkonbekwaam zijn. De gevangene zelf zal worden overgebracht naar een andere gevangenis. 

Het incident gebeurde vanochtend, toen de cipier de gedetineerde naar de douches bracht. "Onverwacht draaide hij zich om en deelde hij een kopstoot uit aan de cipier", zegt gevangenisdirecteur Paul Dauwe. De man zit in een extra beveiligde afdeling in de gevangenis en heeft psychische problemen. Hij werd ook veroordeeld voor agressie en zinloos geweld. 

De gewonde cipier werd na het voorval voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. Hij zal een tijdlang niet kunnen werken. Bij het tumult dat er ontstond, raakten ook 2 andere cipiers lichtgewond. "Zo'n voorval heeft natuurlijk veel impact op onze medewerkers", zegt Dauwe. "Ze zijn erg aangeslagen. De activiteiten in de gevangenis staan vandaag dan ook op een laag pitje. Het bezoek gaat nog wel door." Er wordt ook bekeken hoe zulke incidenten in de toekomst nog beter vermeden kunnen worden."

De gedetineerde zelf zal worden overgeplaatst naar een andere gevangenis, vermoedelijk maandag al. "Op die manier hopen we voor gemoedsrust te kunnen zorgen bij ons personeel", besluit Dauwe.

Meest gelezen