Slachtoffer van schietpartij in Brussel nog altijd in levensgevaar, dader of daders zijn nog op de vlucht 

De man die gisteren neergeschoten werd in het centrum van Brussel, vecht nog altijd voor zijn leven. Het slachtoffer werd neergeschoten met zes kogels. De dader of daders zijn nog altijd op de vlucht. De politie heeft een onderzoek geopend en houdt een klopjacht om de dader(s) zo snel mogelijk te vatten.

De politie van Brussel Hoofdstad Elsene kreeg om 20.20 uur gisterenavond een oproep binnen via het noodnummer 100 dat er geschoten zou zijn. "De nooddiensten gingen onmiddellijk ter plaatse. Bij aankomst bleek dat er één slachtoffer was, dat in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis werd gebracht", vertelt woordvoerster Ilse Van de keere. De 43-jarige man verkeert nog steeds in levensgevaar. 

"Hij werd neergeschoten met zes kogels, onder meer in de rug", klinkt het bij het parket. Meteen na de schietpartij werd een ruime perimeter ingesteld door de politie. “Het parket is ter plaatse gekomen, net als een ballistisch deskundige, een wetsdokter en de technische recherche van de federale politie”, aldus François. “Er werd een gerechtelijk onderzoek geopend voor poging tot moord, dat wordt uitgevoerd door de sectie Moord van de federale gerechtelijke politie van Brussel.”

BEKIJK hier beelden van de plaats van het incident:

Videospeler inladen...

Door wie de veertiger werd neergeschoten, is voorlopig nog onduidelijk. “Er is nog geen duidelijkheid over de omstandigheden van de feiten en hoeveel daders er betrokken waren. Ook het motief van de schietpartij is nog niet gekend.

Kort na de schietpartij reageerde de Brusselse burgemeester Philippe Close (PS) op het incident. "Ik hoop dat de politie de schuldigen zo snel mogelijk kan arresteren. Er zijn heel wat patrouilles gemobiliseerd om hen te vinden. Ik wil benadrukken dat iedereen zich veilig moet kunnen voelen in Brussel en daar doen we met de politiediensten alles aan."

Meest gelezen