2022 Samir Hussein

Billie Eilish legt Londens concert even stil nadat fans in de problemen komen: "Geef iedereen wat ruimte"

Popster Billie Eilish heeft haar concert in de O2-arena in Londen gisteravond even stilgelegd toen ze zag dat enkele fans het benauwd kregen. "Zet een stapje achteruit, geef iedereen wat ruimte", vroeg ze. Het is niet de eerste keer dat Eilish haar bezorgdheid uit over het welzijn van haar fans.

Gillende tieners, flauwvallers, duizenden mensen die elk nummer van voor tot achter meebrullen: de Britse omroep BBC omschrijft de sfeer op het concert van de Amerikaanse popster Billie Eilish, in de Londense O2-arena gisteravond, als "koortsachtig" en legt onomwonden links met de Beatlemania van weleer.

Eilish zelf, die wereldberoemd werd met pophits die de zwaardere thema's als depressie, verdriet en sociale stress niet schuwen, had dat broeierige sfeertje duidelijk ook opgemerkt. Een groepje fans had op een bepaald moment een beschermende cirkel gevormd rond een concertganger die het benauwd had gekregen. Met de zaklampen op hun smartphones probeerden ze de security te verwittigen.

"Zijn jullie oké?", vroeg Eilish op een bepaald moment. "Er waren mensen aan het flauwvallen en die worden eruit geholpen. Het is heet, ik weet het." Ze had dan ook al aan de O2-security gevraagd om wat water uit te delen aan het publiek.

Toen fans reageerden dat ze werden geplet, legde ze de muziek stil om de druk wat van de ketel te halen. "Zet een stapje achteruit, geef iedereen wat ruimte", vroeg ze aan de fans op het middenplein. "Als iemand er een beetje versuft uitziet, zeg het gewoon aan iemand. Probeer even geen gevoelens te sparen."

Na een paar minuten kon de show weer verdergaan. Eilish sprak later ook haar dank uit aan de medewerkers van de O2-arena. "Ik apprecieer jullie."

Veiligheid

Eilish staat er al jaren om bekend aandacht te geven aan de veiligheid van haar publiek. Ook op eerdere concerten polste ze al bezorgd naar de toestand van fans, riep ze mensen op om het te melden als ze in de problemen zouden komen, liet ze water uitdelen of legde ze zelfs de show even stil. 

Vorig jaar liep het op dat vlak compleet mis op het Astroworld festival in Houston tijdens het concert van rapper Travis Scott. Tien mensen kwamen daar uiteindelijk om het leven nadat ze er geplet werden in het publiek.

Meest gelezen