Foto's brandweer Brussel

Brusselse brandweer bevrijdt vrouw uit put van tien meter in haar tuin

De Brusselse brandweer heeft een vrouw moeten bevrijden die in een put in haar tuin was gevallen, die zich onder de terrasstenen bevond. De vrouw viel tien meter naar beneden en liep meerdere breuken op.

De noodcentrale kreeg om 19.35 uur een oproep binnen van buren die een dame om hulp hoorden roepen. Zij zou in een diepe put zijn gevallen in haar tuin aan de Jozef II-straat in Brussel. De brandweer en klimploeg van het RISC-team (Redding in Speciale Condities) werden samen met een MUG uitgestuurd.

Bij aankomst bleek dat de eigenares van het huis, een vijftiger, in een put was gevallen van een tiental meter diep. De put bevond zich onder de terrasstenen. De vrouw viel verticaal naar beneden en liep daarbij onder andere open breuken op aan de benen. "Ze bleef tijdens de hele operatie bij bewustzijn", aldus Walter Derieuw, woordvoerder van de Brusselse brandweer. 

De leden van het RISC-team konden de vrouw uit haar benarde situatie bevrijden met een klimharnas. Nadien werd ze gestabiliseerd en overgebracht naar het ziekenhuis. 

De omstandigheden van het incident worden nog verder uitgeklaard.

Meest gelezen