Radio 2
Didier Verbaere

Eerste "fietsroute met nutteloze borden" geopend in Wichelen

In Wichelen is de eerste "fietsroute met nutteloze borden" ingefietst. De fietsroute bevat ruim 100 verschillende bordjes. "Ze zijn allemaal volstrekt nutteloos", klinkt het bij televisiemaker en bedenker Kamiel De Bruyne. 

Een primeur voor Wichelen: de kleine Oost-Vlaamse gemeente heeft als eerste in Vlaanderen een "fietsroute voor nutteloze borden". Het idee voor de fietsroute kwam van televisiemaker Kamiel De Bruyne, die 5 jaar geleden nog een Emmy won voor het het televisieprogramma "Sorry voor alles". Nu pakt hij uit met een fietsroute van 20,5 kilometer en ruim 100 nuttelozen borden. "Ik bedacht het concept tijdens de coronacrisis", klinkt het bij De Bruyne.

Didier Verbaere

Hoe ontstond het idee?

"Tijdens de eerste lockdown startte ik met het plaatsen van compleet zinloze bordjes in Brussel waar ik toen woonde", vertelt De Bruyne. "Ik hou wel van street-art en graffiti, maar ben zelf te veel "pussy" om dingen te beschadigen. Zo ontstond het idee van de bordjes met nutteloze boodschappen. Burgemeester en regisseur Kenneth Taylor, die ik ken via het RITCS, stelde dan voor om de fietsroute naar zijn gemeente te brengen."

"Bijna was er niks van het project in huis gekomen want op de dienst Omgeving in Wichelen dachten ze dat een consultant alle nutteloze borden in het straatbeeld in kaart zou brengen om ze weg te halen. Terwijl wij net het omgekeerde doen: wij plaatsen zélf volstrekt nutteloze borden."

Meest gelezen