Foto: Radio 2

Bijzonder cruiseschip aangemeerd in Antwerpen: driemaster uit Malta 

Aan de nieuwe cruiseterminal aan het Steenplein in Antwerpen is afgelopen nacht een bijzonder cruiseschip aangemeerd.  Het zeilschip “Sea Cloud Spirit”, afkomstig uit Malta, houdt voor het eerst een tussenstop in Antwerpen. 

Aan het Steenplein in Antwerpen is vannacht een speciaal cruiseschip aangemeerd aan de nieuwe cruiseterminal. Het schip vervoert toeristen en maakt nog gebruik van een traditionele manier van zeilen. Het schip vaart op brandstof maar kan ook verre afstanden afleggen door de zeilen te gebruiken. Die worden op een traditionele manier handmatig opgetuigd.

“In Antwerpen is het de traditie om de kapitein van het schip te verwelkomen, wanneer die voor de eerste keer aanmeert", vertelt Dirk Vermeiren, woordvoerder van Antwerps schepen voor toerisme Koen Kennis (N-VA). "In dit geval gaat het om een exclusief schip met een beperkte capaciteit. Er zijn namelijk meer bemanningsleden dan toeristen aan boord."

Het is een exclusief schip met een beperkte capaciteit: er zijn meer bemanningsleden dan toeristen

Dirk Vermeiren, woordvoerder schepen voor toerisme Koen Kennis (N-VA)

De kapitein van de "Sea Cloud Spirit", Vukota Stojanovic, was alvast aangenaam verrast om in Antwerpen te zijn. “Toen we Antwerpen binnenkwamen, was het nog nacht en heel donker en was er nog niet veel te zien, maar toen de zon opkwam, was de kathedraal het eerste dat ik zag. Ik hoop dat ik de volgende keer wat langer kan blijven, want rond halftwee vertrekken we al naar onze volgende stop, in Amsterdam.”

Beter voor het milieu

“Ik hou er enorm van om te zeilen. Twee dagen geleden vertrokken we nog vanuit Cowes in het Verenigd Koninkrijk naar Oostende. Gedurende bijna het hele traject hebben we met de zeilen gevaren, dat is dus veel beter voor het milieu en natuurlijk ook goed om brandstof te besparen”, aldus kapitein Stojanovic.

Foto: Vukota Stojanovic
Foto: Radio 2
Foto: Radio 2
Foto: Vukota Stojanovic
Foto: Radio 2

Meest gelezen