Wordt Jo Vally de nieuwe burgemeester van Meise in 2024? "Zeg nooit 'nooit'!"

Zanger Jo Vally overweegt een gooi te doen naar de burgemeesterssjerp van Meise in 2024. Dat schrijft Dag Allemaal en bevestigt de zanger aan Radio 2. Voor welke partij hij zou opkomen, weet hij nog niet. "En misschien doe ik het wel niet", aldus de zanger. "Maar misschien ook wel. Ik heb alleszins de steun van oud-burgemeester Roger Heyvaert."

De naam "Jo Vally" wordt niet meteen aan politiek gekoppeld, maar daar komt in de toekomst misschien verandering in. Vally overweegt om bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2024 op te komen voor een politieke partij. "Politiek boeit mij. Ik volg Ter Zake, De Afspraak en het nieuws. Er is mij al dikwijls gevraagd om in de lokale politiek in Meise (waar hij woont, nvdr.) te stappen en ik heb daar interesse in, maar je moet daar veel tijd insteken en mijn muziek komt op de eerste plaats", vertelt Vally aan Radio 2. "Maar zeg nooit 'nooit'!"

Of Jo Vally dan ontevreden is over de huidige gang van zaken in Meise? "Ik moet zeggen dat ze het goed doen, maar het kan altijd beter, bijvoorbeeld op vlak van cultuur. En er moet goed geluisterd worden naar de mensen, dan hoor je snel dat er dingen beter kunnen, maar ik begrijp wel dat er natuurlijk ook middelen nodig zijn." 

Jaren geleden had ik hier zeker geen tijd voor, maar nu... You never know, hè!

Steun van oud-burgemeester

Als het van oud-burgemeester Roger Heyvaert (LB+) afhangt, staat Vally in 2024 op een politieke lijst. "Heyvaert zei me dat dat echt iets voor mij zou zijn", aldus Vally, "en dan denk ik: waarom niet, maar ik zeg altijd: als je iets doet, moet je het goed doen en moet je er tijd voor hebben. Jaren geleden had ik hier zeker geen tijd voor maar nu... You never know, hè. Je weet maar nooit." Vally benadrukt wel dat muziek zijn prioriteit is. "Muziek maken en optreden komt op de eerste plaats, maar er zijn nog artiesten die in de politiek zitten of zaten, bijvoorbeeld Chris Van Tongelen, Margriet Hermans of Walter Grootaers."

Bij welke partij Vally zich zou aansluiten, weet hij niet. "Ik heb er over nagedacht, maar nog niets over besloten. Misschien maak ik wel een eigen partij. Als het zover komt natuurlijk, we zien wel." Jo Vally zou overigens niet onder zijn artiestennaam op het stembiljet staan, maar wel onder zijn echte naam, Valère Lauwers. "Dat wordt dan burgemeester Lauwers!", lacht Vally.

Meest gelezen