FLEMAL

Brussels Airport adviseert om niet te vertrekken op actiedag 20 juni, Brussels Airlines schrapt helft van de vluchten

Brussels Airport adviseert passagiers om niet te vertrekken op 20 juni. Er wordt veel hinder op de luchthaven verwacht door de staking van het bewakingspersoneel. De luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines heeft daarom ook beslist om de helft van alle vluchten te schrappen op maandag 20 juni.

De vakbonden van het bewakingspersoneel op de luchthaven van Zaventem kondigden zaterdag aan dat het bewakingspersoneel op 20 juni meedoet aan de nationale actiedag van de vakbonden. De actie van het bewakingspersoneel zal volgende week maandag wellicht veel hinder veroorzaken.

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines heeft vandaag beslist om de helft van alle vluchten op maandag 20 juni te schrappen. 

Raden aan om vluchten te herboeken bij alle luchtvaartmaatschappijen

Al de luchtvaartmaatschappijen zijn een aanzienlijk aantal vluchten aan het annuleren of herplannen om urenlange wachtrijen aan de veiligheidsscreening te vermijden. Passagiers zullen daarover op de hoogte worden gebracht.

Brussels Airport raadt alle vertrekkende passagiers aan om hun reis te herboeken op maandag 20 juni. "Om urenlange wachttijden aan de veiligheidsscreening te vermijden, wordt door de luchtvaartmaatschappijen een aanzienlijk aantal vluchten geannuleerd of herpland", klinkt het in een persbericht.

De maatschappij TUI fly zegt dan weer alle geplande vluchten op maandag 20 juni te kunnen uitvoeren.

Meest gelezen