Instrumenten van band Wim Soutaer gestolen in Ternat: gitaar duikt op in Kortrijk

Dieven hebben de muziekinstrumenten van Soulbrothers, de band van Wim Soutaer, gestolen in Ternat. Dat gebeurde na een optreden van de groep vorige week. De instrumenten werden gestolen uit een bestelwagen die geparkeerd stond in Ternat. Samen hebben ze een prijskaartje van 25.000 euro. 

In de nacht van dinsdag 7 op woensdag 8 juni werd ingebroken in de bestelwagen waar de instrumenten inlagen. Die stond geparkeerd in de Processiestraat in Ternat. De camionette is van Pieter Begard, de zaakvoerder van Studio Haifax. Hij gaat mee met feestband Soulbrothers voor de technische ondersteuning, zoals het verzorgen van licht en geluid.

De groep, met leden Charel van Domburg, Vincent Goeminne en Wim Soutaer, had vorige week dinsdag een optreden op een bedrijfsfeest in Brugge. "Na het optreden laadden we de instrumenten in in mijn bestelwagen", legt Pieter Begard uit. "Daarna ben ik naar huis gereden en heb ik de auto in mijn straat geparkeerd. 's Morgens kwam ik tot de vervelende ontdekking dat mijn bestelwagen was leeggehaald."

Al geven ze mij 1.000 of 2.000 euro, die gitaar is onvervangbaar

Wim Soutaer, zanger

In totaal zijn drie keyboards, twee elektrische gitaren, een basgitaar en een digitale mengtafel gestolen. Eén van die elektrische gitaren is van zanger Wim Soutaer, die het instrument al voorbij zag komen. “Mijn gitaar is al aangeboden geweest aan iemand in de regio Kortrijk-Wevelgem”, zegt Soutaer. “Die persoon had pas later mijn Facebookbericht gezien. Hij heeft nog gevraagd om terug te keren met een identiteitsbewijs, maar de "verkoper" zag hij natuurlijk niet meer terug."

Wim Soutaer met de bewuste gitaar die vorige week werd gestolen in Ternat.
De drie keyboards die gestolen werden.

Voor Soutaer gaat het niet echt om de financiële waarde. "De gitaar kocht ik van Tim Toegaert, gitarist bij onder andere Willy Sommers en Fleddy Melculy", zegt de zanger. "Die is custom made (op maat gemaakt voor de artiest) en was volledig vernieuwd door Tim. Een uniek stuk dus, dat mij echt goed lag en een goede klank had. Heel jammer dus. Al geven ze mij 1.000 of 2.000 euro, die gitaar is onvervangbaar. De basgitaar van Roberto Mercurio verdween ook, maar hij speelde daar wel al twintig jaar mee." 

Meer dan één gitaar

De aankomende shows van Soulbrothers gaan gewoon door zoals gepland. “We hebben uiteraard meer dan één gitaar”, vertelt Soutaer. “Soms spelen we twee optredens op een dag en krijgen we niet alles tijdig verplaatst. Maar het lastige is dat we nu dus nog maar één set hebben. Als er ergens een probleem zou opduiken, al dan niet technisch, kunnen we dus wel niet vervangen."

Wie meer informatie heeft over de diefstal kan contact opnemen met de lokale politie, Studio Haifax of een van de leden van Soulbrothers. 

Meest gelezen