Na klachten over overlast: studeren in Utopia in Aalst enkel nog voor wie waarborg betaalt en identiteitskaart toont

Wie wil studeren in de bibliotheek Utopia in Aalst, moet vanaf morgen een waarborg van 5 euro betalen en zijn of haar identiteitskaart tonen. De stad neemt de maatregel na heel wat klachten over overlast voorbije dagen. De maatregel geldt al zeker tot het einde van de examens. 

Scholieren die vandaag van plan waren in bibliotheek Utopia in Aalst te studeren, moesten meteen rechtsomkeer maken en een andere studieplek zoeken. De stad Aalst reserveerde vandaag geen werkplekken voor hen, na verschillende klachten over overlast. "Verschillende groepjes brachten de werking van de bibliotheek de voorbije dagen in het gedrang. De bibliotheekbezoekers en studenten worden gestoord. Het personeel wordt uitgescholden en belachelijk gemaakt. Overal vinden we etensresten,” zegt schepen van bibliotheek en onderwijs Karim Van Overmeire (N-VA) .

Iedereen moet zich aan de regels houden, mijn medewerkers zitten echt op hun tandvlees
Karim Van Overmeire (N-VA), schepen van bibliotheek en onderwijs

"Duidelijk signaal"

Vanaf morgen zijn scholieren wel weer welkom om er te studeren, maar dan moeten ze wel hun identiteitskaar tonen, en een waarborg betalen van 5 euro. "Wie zich niet aan de regels houdt, is z'n geld kwijt. Met deze tijdelijke maatregelen geven we een duidelijk signaal: iedereen is welkom, maar moet zich ook aan de regels te houden. Mijn medewerkers zitten echt op hun tandvlees.”

De maatregelen gelden al zeker tot het einde van de examens. Schepen Van Overmeire verwacht dat de rust daarna zal terugkeren. 

Meest gelezen