MR-parlementslid Crucke lanceert frontale aanval op "zijn" voorzitter Bouchez: "Hij voert oppositie tegen regering"

Waals parlementslid Jean-Luc Crucke (MR) lanceert een frontale aanval op MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez.  Volgens Crucke moet zijn voorzitter stoppen met oppositie te voeren tegen de federale regering, waar MR ook deel van uitmaakt. 

Crucke nam in januari ontslag als Waals minister na een aanvaring met Bouchez. Er werd toen overeengekomen dat Crucke door de MR zou worden voorgedragen als lid van het Grondwettelijk Hof. Maar Crucke liet begin deze week weten dat hij afziet van die benoeming omdat hij vindt dat zijn politieke rol nog niet uitgespeeld is. 

Hij liet daarbij verstaan dat hij het niet eens is met zijn voorzitter Bouchez, die regelmatig zware kritiek heeft op de regering. In "Villa Politica" schakelt hij een versnelling hoger met een frontale aanval  tegen Bouchez. 

"De weg van de MR is niet de goede weg", zegt Crucke. "Op verschillende plaatsen zie ik iemand die ruzie maakt met de regering. Ministers hebben de hulp van hun partij nodig, zij willen geen bananenschil onder de voeten gegooid worden voor dingen die niet zo belangrijk zijn."

"Wij moeten meer werken aan wat de grootste uitdaging is, de opwarming van de aarde. Daarover hoor ik redeneringen die volgens mij niet liberaal zijn. Mijn voorzitter is daarover soms wat trumpiaans, en dat is volgens mij niet de richting voor onze toekomst. "Iedereen erkent, behalve mijn voorzitter, dat federaal minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) haar dossiers heel goed kent. Zij probeert vooruit te gaan, dat is niet gemakkelijk, maar we moeten haar duwen en niet altijd bekritiseren".

"De kritiek die Bouchez nu weer heeft op Van der Straeten is alleen maar woorden. Wij hebben geen tijd meer om te filosoferen, we moeten nu werken. Dat kan op verschillende manieren, maar als liberaal moeten we meer met oplossingen komen dan met ruzie."

Of hij kandidaat is om Bouchez in 2023 als voorzitter op te volgen, daarover blijft Crucke in het vage. 

Crucke heeft genoeg van de stijl van zijn voorzitter Georges-Louis Bouchez:

Videospeler inladen...

Meest gelezen