Foto: Dirk Reekmans

Stadionomroeper OHL zoekt opvolger: "Eerste verjaardagsfeestje van kleinzoon heb ik gemist door wedstrijd OHL" 

Voetbalclub Oud-Heverlee Leuven zoekt een nieuwe stadionomroeper. De huidige omroeper, Dirk Reekmans, is al 36 jaar de vaste stem van de club. Daarom gaat OHL op zoek naar een nieuwe omroeper om hem op termijn te vervangen.

"De nieuwe omroeper zal opgeleid worden door mij", vertelt huidige stadionomroeper Dirk Reekmans aan Radio 2. Reekmans is al 36 jaar de vaste stem van voetbalploeg Oud-Heverlee Leuven. "Ik ben wel toegewijd aan de club. In al die jaren heb ik maar zeven officiële wedstrijden gemist. Het eerste verjaardagsfeestje van mijn tweede kleinzoon heb ik gemist omdat er een wedstrijd was van Oud-Heverlee Leuven en ik moest omroepen." 

Diezelfde toewijding zoekt Reekmans ook in de nieuwe stadionomroeper. "Maar misschien weerhouden we wel meerdere mensen, zodat ze elkaar kunnen afwisselen, bij ziekte of bij vakantie." Zelf gooit Reekmans de handdoek nog niet in de ring, maar kijkt hij wel al vooruit. "Ik ben van plan om verbonden te blijven aan de ploeg, maar na 36 jaar moet ik wel nadenken over mijn opvolging."

Die opvolging mag ook gebeuren door een vrouw. "Ik zou het tof vinden, mocht een vrouw stadionomroeper zijn bij OHL. Dat hoor je niet zo vaak. Maar iedereen is welkom, we zoeken een gouden stem, man of vrouw." Geïnteresseerden kunnen zich kandidaat stellen door een filmpje van henzelf naar de sociale mediakanalen van Oud-Heverlee Leuven te sturen.

Meest gelezen