Na zoekactie van meer dan 3 uur in Oostende: 9-jarige jongen levend en wel teruggevonden in Westende

De jongen van 9 die meer dan drie uur vermist was in Oostende, is levend en wel teruggevonden. Dat is bevestigd aan VRT NWS. De jongen wandelde zelf tot in Westende, tien kilometer verder. 

Het jongetje, afkomstig uit het Brusselse, werd vanmiddag rond 13 uur voor het laatst gezien bij de waterlijn ter hoogte van het Kursaal en de strandbar Bondi Beach, vlak bij de Christinastraat. Hij was daar samen met zijn gezin, maar verdween plots. 

Er werd meteen een zoekactie opgezet. De strandredders en reddingshelikopter zochten de waterlijn af. Iedereen werd ook uit het water gehaald, zodat de redders beter zicht op de zee zouden hebben. Er werd ook gezocht in de buurt van het station, want het gezin kwam vanuit Brussel met de trein naar Oostende.  

Rond 15.30 uur verspreidde de politie ook een opsporingsbericht, met foto’s. Zo'n uur later werd de jongen levend en wel teruggevonden in Westende. Hij zou herkend zijn door de foto's die verspreid zijn op sociale media. Volgens de politie is hij zelf tot daar gewandeld, zo'n tien kilometer van de plek waar hij verdween. 

BEKIJK - "De politie heeft de jongen gevonden in Westende", zegt de hoofdredder van Oostende Levy Meyer in "Het journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen