2017 Invision

Canadese regisseur en Oscarwinnaar Paul Haggis opgepakt in Italië op verdenking van aanranding van jonge vrouw

De Canadese filmregisseur en -producent Paul Haggis, die in 2006 drie Oscars won met de film "Crash", is in Italië opgepakt op verdenking van seksuele aanranding en mishandeling van een jonge buitenlandse vrouw. Haggis ontkent de beschuldigingen.

De 69-jarige Haggis was in Italië te gast op het filmfestival in de stad Ostuni, niet ver van Brindisi. Daar werd hij opgepakt op verdenking van seksuele aanranding en mishandeling van een jonge buitenlandse vrouw. "De verdachte zou de jonge vrouw, die hij enige tijd eerder had ontmoet, tot seksuele betrekkingen hebben gedwongen", aldus het parket. Na een van de ontmoetingen moest de jonge vrouw medische verzorging krijgen, zegt het parket van Brindisi nog. 

Haggis ontkent de aantijgingen. "Doe zo snel mogelijk onderzoek, mijn cliënt is volledig onschuldig", reageert zijn Italiaanse advocaat. 

Oscars

Haggis maakte en producete heel wat films, maar raakte vooral bekend met "Crash". Die film vertelt het verhaal van racisme en sociale ongelijkheid in Los Angeles. "Crash" kreeg drie oscars in 2006, onder meer die voor beste film. Haggis schreef ook, of werkte mee aan, het scenario van onder meer "Million Dollar Baby" en de James Bond-films "Casino Royale" en "Quantum of Solace".

Meest gelezen