Jobdag horeca in Hasselt moet sector een beetje helpen: “Zoektocht naar personeel verloopt moeilijk."

In het VDAB Competentiecentrum in Hasselt organiseren VDAB Limburg, stad Hasselt en Horeca Forma vandaag een jobdag voor de horeca. De beurs wordt georganiseerd omdat de horeca kampt met personeelstekorten en moeilijkheden heeft om nieuw personeel aan te werven. 

De horeca heeft het moeilijk om aan personeel te komen. “Voor de coronacrisis waren er al grote tekorten, maar corona heeft daar geen goed aan gedaan”, aldus Annemie Epding van de VDAB. Ook schepen van werk en lokale economie Rik Dehollogne (N-VA) erkent het probleem: “Tijdens corona zijn heel wat werknemers overgestapt naar andere sectoren.”

Ook vanuit de sector zelf blijkt dat het moeilijk is om personeel te vinden. Hannelore Valkenborgh van Global Cuisine vertelt hoe de situatie voor hen is: “Het tekort is groot. We zoeken eigenlijk mensen voor alle functies.”

Tips en workshops

Daarom organiseert de VDAB nu samen met de stad Hasselt en Horeca Forma een jobbeurs. “Het opzet is werkgevers met vacatures en werkzoekenden bij elkaar brengen”, zegt Epding. De aanwezigen kunnen er in gesprek gaan met werkgevers, en kunnen er ook workshops volgen en tips krijgen over solliciteren.

Op de jobdag kunnen heel wat werkzoekenden terecht. “We staan hier ook open voor mensen die op zoek zijn naar een vakantiejob, mensen die gevlucht zijn uit Oekraïne en tijdelijk werk zoeken hier, mensen met een leefloon, iedereen eigenlijk die op zoek is naar een nieuwe uitdaging”, besluit Epding.

Meest gelezen