RTV

Man uit Arendonk veroordeeld voor neerschieten van kat

De correctionele rechtbank in Antwerpen heeft een man uit Arendonk veroordeeld voor het neerschieten van een kat. Hij moet een boete betalen van 4.000 euro, en een schadevergoeding van 400 euro. Dat schrijft RTV en het nieuws is bevestigd aan onze redactie.

Een man uit Arendonk is door de Antwerpse correctionele rechtbank veroordeeld omdat hij in oktober vorig jaar een kat heeft neergeschoten. Naar eigen zeggen had hij dat gedaan om het dier uit zijn tuin te verjagen. De kat had vier kogels in haar lichaam, waarvan een in de ruggengraat. Daardoor geraakte ze verlamd en moest de dierenarts het dier laten inslapen.

De man moet een boete van 4.000 euro betalen en een schadevergoeding van 400 euro. Vzw De Poezemoeders uit Turnhout stelde zich burgerlijke partij in de zaak. “We vinden het niet kunnen dat er op een levend wezen geschoten wordt", zegt Marina Hendrickx van vzw De Poezemoeders. "We hebben gelijk gekregen en daar zijn we heel tevreden mee."

Meest gelezen