Radio 2

Woning in Loppem onbewoonbaar na zolderbrand

In de Begonialaan in Loppem is zondagnacht brand uitgebroken op de zolderverdieping van een alleenstaande woning. De bewoners werden gewekt door hun brandalarm en konden tijdig ontkomen. Het huis werd onbewoonbaar verklaard.

De bewoners van het vrijstaand huis in de Begonialaan lagen te slapen toen hun brandalarm rond 1.30 uur plots afging. Ze merkten dat er brand was uitgebroken op zolder. De bewoners konden naar buiten vluchten en de hulpdiensten verwittigen. 

De brand was bijzonder hevig en de brandweer kreeg het vuur maar moeilijk onder controle. Het huis is onbewoonbaar verklaard door de rook- en waterschade.  Even na 6 uur moest de brandweer opnieuw uitrukken voor een heropflakkering. Een defect aan de boiler zou de brand veroorzaakt hebben. 

Meest gelezen