Museumpas al 300.000 keer verkocht en intussen geldig in 220 musea 

De museumpas, waarmee je een jaar lang onbeperkt op museumbezoek kan, blijft verder groeien. Sinds de lancering werden er al 1,5 miljoen museumbezoeken met de pas geregistreerd en sinds kort ging ook het 300.000ste abonnement over de toonbank. Pashouders kunnen intussen al naar 220 musea.

De museumpas werd in 2018 gelanceerd en is, ondanks de beperkingen tijdens de coronacrisis, een enorm succes. Met het abonnement van 59 euro kan je een jaar lang onbeperkt op museumbezoek gaan. Intussen ging de museumpas al 300.000 keer over de toonbank en werden al 1,5 miljoen bezoeken geregistreerd met de pas. Niet alleen museumliefhebbers kiezen voor de museumpas, maar ook bij mensen die graag een daguitstap maken, valt hij in de smaak. 

Met de museumpas kan je intussen al in 220 musea terecht, sinds de start in 2018 kwamen er al 100 musea bij. Recente nieuwkomers zijn het Museum en Tuinen Van Buuren in Ukkel, het Megalietenhuis in Durbuy en het AfricaMuseum in Tervuren. Directeur Guido Gryseels van het AfricaMuseum: “Het was al een tijdje dat veel bezoekers zich aanmelden met zo’n museumpas, maar daarmee niet binnen konden. Maar nu kan dat dus wel. Zij zijn er erg tevreden mee en wij ook, want door corona hebben we het erg moeilijk gehad. En we merken nu dat die museumpas voor meer bezoekers zorgt."

Naar 250 musea in 2023

Binnenkort komt daar ook het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen bij dat in september opnieuw de deuren opent na een grondige renovatie. Maar de organisatie kijkt verder. “In 2023 staan er nog heel wat nieuwe musea op de radar”, zegt Erika T’Jaeckx van museumPASSmusées. “Steeds meer musea ervaren de museumpas als motor voor de museumbezoeken in België. Tegen het einde van 2023 streven we ernaar om 250 musea in het aanbod te hebben.”

Meest gelezen