Rechter in Tongeren veroordeelt 'groothandelaars in criminele diensten' tot 54 maanden cel

Vier mannen uit Genk en Dilsen-Stokkem, die volgens het Openbaar Ministerie 'een groothandel van criminele diensten' hadden opgezet, zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen van 18 tot 54 maanden. Ze waren bezig met een grootschalige handel in lachgas, drugs en zware wapens.  

,De zaak ging aan het rollen in de zomer van vorig jaar. De politie deed toen in een dossier van mogelijke wapenhandel een huiszoeking bij een 45-jarige Genkenaar. Tijdens de huiszoeking werden twee pistolen en een bruine cilinder met daarin Cobra 6-vuurpijlen gevonden. Daarnaast troffen de agenten ook 21 grote cilinders met lachgas aan in de garage. Die bleken eigendom te zijn van de 24-jarige zoon van de Genkenaar. Die hield zich, samen met enkele vrienden, bezig met een grootscheepse handel in lachgas, MDMA en xtc-pillen. 

Tijdens de verschillende huiszoekingen die volgden, werd nog een grote hoeveelheid zwaar vuurwerk gevonden: onder meer 226 Cobra 6-vuurpijlen, en ruim 900 vuurpijlen in verschillende maten en gewichten. De Cobra-vuurpijlen worden volgens het Openbaar Ministerie vaak gebruikt bij plofkraken en tijdens rellen.

Straffen

De rechter in Tongeren heeft nu 4 mannen uit Genk en Dilsen-Stokkem veroordeeld voor die grootschalige handel in lachgas, drugs en zware wapens.  De bendeleden kregen celstraffen tussen 1.5 en 4.5 jaar. Drie kompanen die zich bezig hielden met het verzenden van de drugs, explosieven en wapens kregen werkstraffen van 80 uur. 

Meest gelezen