Radio2

Vrouw krijgt rijverbod en werkstraf voor dronken rijden in Kraainem: “Wist niet dat glazen zo groot waren”

Een vrouw uit Boom heeft een rijverbod gekregen van drie maanden en een werkstraf van 75 uur. Ze werd in Kraainem betrapt toen ze dronken reed met haar auto mét een lekke band. Bovendien had ze geen geldig rijbewijs en was haar auto niet verzekerd. 

De vrouw werd op de autosnelweg door een politiepatrouille opgemerkt  omdat ze gedeeltelijk op de pechstrook reed. Bovendien bleek één van haar banden ook stuk. Toen ze werd aangehouden, bleek ze ook nog te veel gedronken te hebben. Haar auto was niet verzekerd en ze had geen geldig rijbewijs. Vandaag moest ze voor de politierechter verschijnen. “U hebt niet één maar drie hoofdvogels afgeschoten”, zei rechter Johan Van Laethem in de politierechtbank. “U rijdt rond met 1,6 promille alcohol in het bloed, zonder rijbewijs en niet eens verzekerd.” 

De vrouw gaf toe dat ze wat gedronken had met een vriendin. “Maar het waren grote ronde glazen en ik wist niet dat er zoveel in kon”, aldus de vrouw. Voor het ongeldige rijbewijs had ze geen verklaring. De verzekering die verlopen was, was dan weer de schuld van haar vriend. De advocate van de vrouw vroeg om een werkstraf aangezien de vrouw het financieel niet breed had.

Uitspraak

De rechter gaf de vrouw uiteindelijk een werkstraf van 75 uur en een rijverbod van drie maanden. De  procureur had ook gevraagd om de wagen verbeurd te verklaren, zodat de auto niet langer eigendom was van de vrouw, maar daar ging rechter Van Laethem niet op in.

Meest gelezen