Radio 2

Drie tweelingen in vijf dagen tijd geboren in materniteit van Menen

Op de materniteit van het AZ Delta in Menen zijn in amper vijf dagen tijd drie tweelingen geboren. "En dat is uitzonderlijk. Gemiddeld brengen we vier tweelingen per jaar op de wereld, maar sinds maart zijn er al zeven tweelingen geboren", zegt hoofdvroedvrouw Heidi Loyson.

Een verklaring voor de vele tweelingen kunnen ze in het AZ Delta niet geven. "Maar het is wel bijzonder. En het is nog niet gedaan. Want in juli en augustus staan er ook nog twee bevallingen gepland waarvan we weten dat het om een tweeling gaat. Het wordt dus sowieso een recordjaar."

Zoveel baby's op de dienst neonatologie brengt natuurlijk wel wat extra werk met zich mee. "Het was hier even alle hens aan dek. Ik heb elke dag iemand extra moeten oproepen om bij te springen", zegt de hoofdvroedvrouw nog.

Radio 2

Meest gelezen