Lierse verhuurt stadion aan beloften Antwerp, burgemeester overweegt wedstrijden achter gesloten deuren

Voetbalclub Lierse gaat zijn voetbalstadion het volgende seizoen verhuren aan de beloften van Antwerp FC. Zo wil Lierse het zo optimaal mogelijk gebruiken. Het stadsbestuur houdt wel rekening met veiligheidsrisico's. Bij bepaalde wedstrijden wordt mogelijk geen publiek toegelaten.

Dat voetbalclub Lierse zijn stadion gaat verhuren aan Antwerp is niet zo vanzelfsprekend. Het zijn uiteindelijk twee rivaliserende ploegen. Maar Lierse kan het geld wel gebruiken. Het speelt zelf maximaal 17 thuiswedstrijden in de klasse 1B. Het stadion verhuren helpt de club economisch rendabel te blijven. Zo zullen ook de Red Flames, de nationale ploeg van de vrouwen, drie wedstrijden in Lier komen spelen. Daarvoor werd nog speciaal geïnvesteerd in de grasmat.

Van Antwerp zullen de beloften (U23) hun thuiswedstrijden in Lier gaan spelen. Alleen de hoofdtribune en het bezoekersvak zullen dan open zijn. Die wedstrijden vinden telkens plaats in weekends waarin Lierse zelf op verplaatsing speelt.

Beluister hier het gesprek met burgemeester Rik Verwaest

Gesloten deuren

Mogelijk zal het stadsbestuur wel tijdens bepaalde wedstrijden geen publiek toelaten.

"Ze gaan ook spelen tegen de beloftenploegen van andere eersteklassers", zegt burgemeester Rik Verwaest (N-VA). "In principe zijn dat geen wedstrijden die veel volk trekken, maar je hebt altijd het risico dat harde kernen afspreken om elkaar op te zoeken tijdens zo'n beloftenmatch. Of misschien komt er wel veel volk, als er bijvoorbeeld gespeeld wordt voor een titel. Daarom hebben we afgesproken dat we kunnen beslissen om wedstrijden, die wij beschouwen als een risico, achter gesloten deuren te laten spelen."

Meest gelezen