Mannen die aardbeienautomaten openbraken in West- en Zuid-Limburg zijn aangehouden

De politie Limburg Regio Hoofdstad heeft twee verdachten opgepakt van de diefstallen in aardbeienautomaten die de jongste weken in West- en Zuid-Limburg zijn gebeurd. De dieven hebben daarbij 2.000 euro buitgemaakt en ook de automaten beschadigd. Ze zitten nu in de cel.

Begin juni kreeg de politie Limburg Regio Hoofdstad ’s nachts een melding van twee verdachte personen in de omgeving van een aardbeienautomaat in de Wijerstraat in Herk-de-Stad. Toen de politie aankwam, waren ze niet meer te zien, de automaat was ook niet opengebroken. Wel bleek uit het onderzoek dat in de buurt een verdachte wagen was opgemerkt. Op andere plaatsen in Herk-de-Stad, Lummen, Vlijtingen en Wellen werden de aardbeienautomaten wel opengebroken. In het totaal werd daar voor 2.000 euro aan opbrengsten gestolen.

Opgepakt in Jabbeke

Op 15 juni werd de verdachte auto opgemerkt in Jabbeke en uit het verkeer gehaald. De twee inzittenden werden overgebracht naar de politie in Hasselt. Die kon beide mannen linken aan de diefstallen in Herk-de-Stad, Lummen, Vlijtingen en Wellen.

De twee verdachten, een 27-jarige en een 35-jarige Roemeen, zijn door de onderzoeksrechter aangehouden. Ondertussen loopt het onderzoek nog.

Meest gelezen