Ontsnapte gevangene snel gevat in stadspark in Turnhout

De lokale politie van Turnhout heeft een gevangene gevat die ontsnapt was tijdens een transport. De gevangene werd naar het ziekenhuis overgebracht voor een onderzoek en vluchtte daarna weg naar het stadspark. De politie zette een grootschalige zoekactie op en de man kon drie kwartier later gevat worden.

Een gevangene werd vanmorgen door een speciale dienst van de federale politie van de gevangenis van Turnhout naar het ziekenhuis campus Sint-Elisabeth gebracht voor een consultatie bij de dokter. Bij het buitengaan zette de man het op een lopen naar de ring van Turnhout waar hij zonder te kijken overliep en aangereden werd door een auto. De ontsnapte man vluchtte daarna het stadspark in. 

"We hebben een grootschalige zoekactie opgezet met een helikopter en een speurhond. Na ongeveer drie kwartier kon de man gevat worden", zegt Rudy Remijsen, woordvoerder van politiezone regio Turnhout. De gevangene werd overgebracht naar het ziekenhuis voor zijn verwondingen. 

Meest gelezen