2018 Invision

"The Boss" keert terug naar Werchter, als headliner van TW Classic 2023

Bruce Springsteen (72) wordt de headliner van TW Classic volgend jaar, op zondag 18 juni 2023. Dat is meteen na afloop van het concert van Nick Cave op TW Classic zaterdagavond aangekondigd. De aanwezige festivalgangers op het terrein in Werchter hebben de primeur gekregen.

Wie zaterdagavond het volledige concert van Nick Cave had meegepikt op TW Classic, kreeg na afloop al nieuws over de volgende editie van het ééndagsfestival. Bruce Springsteen en The E Street Band is op de wei in Werchter aangekondigd als hoofdact van TW Classic 2023. De rest van de line-up wordt later bekendgemaakt.

Het wordt de derde keer dan "The Boss" met zijn vaste begeleidingsgroep The E Street Band op TW Classic zal spelen, na concerten in 2013 en 2016. Die laatste show in Werchter duurde maar liefst drie uur. Springsteen en zijn band speelden veel langer dan vooraf was aangekondigd, tot grote vreugde van het aanwezige publiek op een uitverkocht TW Classic.

Zeven jaar later keert Springsteen terug naar Werchter, met een 20e studioalbum op zak. In de loop van 2020 kwam "Letter to you" uit: nieuw werk waarmee "The Boss" zo snel mogelijk na de coronacrisis op tournee wou vertrekken. Maar Springsteen heeft tijdens de coronaperiode niet stilgezeten. Hij bracht een concertfilm en een boek uit, en werkte samen met voormalig Amerikaans president Obama aan een podcastreeks.

Maar begin 2023 trekken Springsteen en zijn band weer op tournee, eerst in de VS en daarna in Europa. Het worden hun eerste liveshows sinds het einde van hun vorige "The River Tour" begin 2017. "Na zes jaar kijk ik er enorm naar uit om onze geweldige en bijzonder trouwe fans terug te zien", laat Springsteen zelf in een geschreven reactie weten.

Er waren al verschillende Europese concertdata aangekondigd in het voorjaar en de zomer van 2023, maar Belgische fans bleven tot nu op hun honger zitten. In totaal zijn er al meer dan een miljoen tickets verkocht voor die nieuwe Europese tournee van "The Boss". Hij speelt onder meer op Megaland in Landgraaf, het terrein waar ook het Nederlandse festival Pinkpop plaatsvindt. En voor zijn Belgische concert kiest Springsteen dus opnieuw voor de wei van Werchter. 

De ticketverkoop voor TW Classic start volgende week woensdag. Maar wie Springsteen volgend jaar op TW Classic aan het werk wil zien, moet daar wel iets voor over hebben. Een ticket voor het dagfestival kost in voorverkoop 114,5 euro. Ter vergelijking: een ticket voor TW Classic 2022 kost 96 euro. En wie het concert van "The Boss" volgend jaar van dichtbij wil meemaken in de Golden Circle op de wei van Werchter, betaalt in voorverkoop 172,5 euro voor een ticket.

Meest gelezen