Archieffoto ter illustratie
Radio 2

Antwerpse recreatiedomeinen nemen extra maatregelen na vechtpartijen: "Amokmakers komen er niet meer in"

Recreatiedomeinen De Nekker in Mechelen, Het Zilvermeer in Mol en De Lilse Bergen in Lille nemen extra maatregelen tegen amokmakers. Dat gebeurt na verschillende vechtpartijen en opstootjes in De Nekker, afgelopen dagen.

Eerder deze week werd al beslist dat tickets voor De Nekker voortaan vooraf online moeten worden gekocht. Op die manier weet de organisatie op wiens naam de inkomtickets staan. Die maatregel wordt nu uitgebreid naar andere recreatiedomeinen. “Er komt ook een echte identiteitscontrole aan de ingang. De identiteitskaart van de bezoekers zal worden uitgelezen. De domeinen kunnen ook een lijst aanleggen met amokmakers en hen de toegang weigeren voor de rest van het seizoen", legt gouverneur Cathy Berx uit.

BEKIJK - "Ik herhaal onze oproep om werk te maken van een uitbreiding van de voetbalwet, waardoor er een centrale databank van amokmakers kan bijgehouden worden", zegt gedeputeerde Mireille Colson (N-VA) in "Het journaal":

Videospeler inladen...
Gezinnen die niet naar het buitenland op reis kunnen, willen ook rustig genieten van de zon
Cathy Berx, gouverneur van de provincie Antwerpen

Tijdens een overleg hebben de verschillende politiezones en de directeurs van de domeinen beslist om ook een tijdslot in te voeren. "Zodat de mensen niet allemaal tegelijk komen en ze niet te lang in de rij moeten wachten”, zegt gedeputeerde Mireille Colson (N-VA), die bevoegd is voor de recreatiedomeinen. "Je kan ook maar maximum 10 tickets tegelijkertijd kopen. Dat systeem is niet waterdicht, maar ik zie niet in hoe dat wél kan. Uiteindelijk worden de brave bezoekers gestraft en zullen mensen altijd wel een omweg proberen vinden."

Gouverneur Berx wil dat de situatie snel verbetert. “Er zijn veel gezinnen die niet in het buitenland op vakantie kunnen gaan en op de recreatiedomeinen zijn aangewezen. Zij willen ook gewoon in alle rust kunnen genieten van het domein en de zon.”

Politie en camera's

Naast de identiteitscontrole en het nieuwe ticketsysteem zal er ook meer politie aanwezig zijn en zullen er bijkomende bewakingscamera’s worden geplaatst in De Nekker. De maximumcapaciteit wordt ook tijdelijk verlaagd van 5000 naar 3000 bezoekers per dag.

Meest gelezen