De afgezette regeringsleider van Myanmar Aung San Suu Kyi
Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved

Oud-regeringsleider Myanmar Aung San Suu Kyi in isolement geplaatst in gevangenis

De afgezette regeringsleider van Myanmar Aung San Suu Kyi werd in isolement geplaatst in een penitentiair complex in de hoofdstad Naypyidaw, dat heeft de regerende militaire junta gemeld. Eerder mocht ze haar straf uitzitten in huisarrest, ze werd al verschillende keren veroordeeld door de junta. 

"Conform de strafwet (...) is zij momenteel in isolement in de gevangenis", zei Zaw Min Tun, een woordvoerder van de junta, in een verklaring.

De Nobelprijswinnares werd in februari 2020 samen met toenmalig president Win Myint door militairen vastgezet, nadat het leger een staatsgreep had gepleegd.

Sindsdien zijn meerdere aanklachten tegen haar ingediend en is ze al een paar keer veroordeeld. Zo kreeg ze vijf jaar gevangenisstraf opgelegd wegens corruptie en is ze eerder al tot zes jaar cel veroordeeld wegens opruiing tegen het leger, het overtreden van coronaregels en de telecommunicatiewet.

Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved.

Er lopen nog meer zaken tegen haar en tot nu toe mocht ze zich daarop voorbereiden onder huisarrest. De 77-jarige politica kan in totaal meer dan honderd jaar gevangenisstraf krijgen als ze op alle punten wordt veroordeeld.

BEKIJK - Deze video legt in 1 minuut uit wie ASSK is:

Videospeler inladen...

Meest gelezen