James Arthur Photography

Minister Van Quickenborne: "Orde der Artsen is wel degelijk ingelicht over onderzoek naar West-Vlaamse kinderarts"

Het parket van West-Vlaanderen heeft de Orde der Artsen wel degelijk ingelicht over het onderzoek dat liep naar een kinderarts uit Zedelgem. Dat heeft minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) in de Kamer gezegd. De Orde zei vanmorgen dat ze niet op de hoogte was van de inhoud van het onderzoek. De kinderarts zit sinds vorige week in de cel op verdenking van het bezit van beelden van kindermisbruik en voyeurisme. 

De Orde der Artsen zei vanmorgen in een interview in "De ochtend" op Radio 1 dat ze wist dat er een huiszoeking was geweest bij de kinderarts in het najaar van 2021, maar ze was niet op de hoogte van de reden voor die huiszoeking tot het verhaal in de media kwam.

Minister van Justitie Van Quickenborne zegt nu dat de Orde wel eerder was ingelicht. "Het parket heeft nog voor de arrestatie de Orde der Artsen verwittigd van deze feiten, zodat de Orde zou doen wat ze zou moeten doen. Justitie heeft haar werk gedaan", zei Van Quickenborne in het parlement. 

Het onderzoek kwam er afgelopen najaar. Speurders deden een huiszoeking bij de kinderarts na een melding over een man die zich verdacht gedroeg en waarbij de kinderarts in het vizier gekomen was. 

Bij die huiszoeking zijn computers in beslag genomen, waarvan de bestanden intussen geanalyseerd werden. Het gerecht vond onder meer beelden van kinderen die stiekem gemaakt waren in de praktijk van de arts. Concrete aanwijzingen dus, waarop het gerecht in actie schoot. 

BEKIJK - "Het parket heeft de Orde der Artsen nog voor de arrestatie verwittigd van de feiten", zegt minister Van Quickenborne in het parlement:

Videospeler inladen...

De kinderarts werd begin vorige week, op 14 juni, opgepakt en in verdenking gesteld van voyeurisme en het bezit van misbruikbeelden van kinderen. 4 dagen daarvoor heeft het parket de Orde der Artsen al ingelicht over de feiten en welke zaken er bij de kinderarts aangetroffen waren. Maar de Orde ontkende dat vanmorgen. 

BEKIJK - Orde van Artsen ontkent in "Het journaal" dat het op de hoogte was van de inhoud van het onderzoek van het parket:

Videospeler inladen...

Meest gelezen