Casa Blancea festival

Na negen jaar is Casa Blanca festival in Hemiksem terug: “Aantal bezoekers is nu beperkt”

Voor het eerst in 9 jaar tijd kan je vanaf vanavond opnieuw naar het Casa Blanca festival in Hemiksem. Verspreid over negen avonden verwacht het festival tussen de 15.000 en 20.000 bezoekers. Het aantal bezoekers is voortaan beperkt en de toegang is ook niet langer gratis.

Casa Blanca was tussen 2004 en 2013 een zomertraditie in Hemiksem, maar de nieuwe editie ziet er iets anders uit. “Vanaf nu is het festival niet meer gratis en vragen we een dagprijs”, zegt organisator Jan Digneffe. “De gemeente wil geen overlast voor de buurt en heeft daarom een maximumcapaciteit van 4.000 bezoekers opgelegd.” Dat zijn een stuk minder bezoekers dan vroeger en daarom kosten de tickets nu wél geld. “Mensen reageren daar goed op. Ze krijgen er veel comfort en ruimte voor in de plaats.” 

Het festival is plezant voor jong en oud: een mooie wei om iets te drinken, een zomerbar XXL

Jan Digneffe, organisator Casa Blanca

Vanavond geeft Bart Peeters de aftrap in Hemiksem. Alle bezoekers zijn welkom vanaf vandaag tot en met zondag. En daarna opnieuw van woensdag 29 juni tot en met zondag 3 juli. Onder meer Zornik, Ozark Henry, Suzan en Freek en Novastar staan op het programma. "Persoonlijk kijk ik het meest uit naar de The Beach Boys", zegt Jan. Op zaterdagnamiddag zijn er ook concerten voor de kinderen voorzien met ondermeer #LikeMe en Samson & Marie. “Ik omschrijf het als een festival voor mensen van 7 tot 77 jaar. Het is plezant voor jong en oud. We hebben een mooie wei om iets te drinken en een zomerbar XXL."

De vroegere organisatie doet niet meer mee, maar ze zijn de eregasten van deze editie

Jan Digneffe, organisator Casa Blanca

Ondertussen is het al negen jaar geleden dat de vorige organisatie Casa Blanca stopzette. “We kennen die mensen heel goed en ik ben er altijd mee in contact gebleven”, legt Jan uit. “Toen we met Happy Few het idee hadden om er weer leven in te blazen, zijn we met de vorige organisatie gaan praten voor hun goedkeuring.” En met hun toestemming kon de nieuwe crew verder. “Al organiseren ze het festival niet meer, ze zijn de eregasten van deze editie.”

De concertavonden beginnen telkens vanaf 18u, buiten op zaterdag. Dan zijn er vanaf de namiddag ook al concerten gepland voor kinderen. Tickets en info vind je op de website van het festival.

Meest gelezen