Foto: Politie Antwerpen

Twintigtal jongeren opgepakt aan Centraal-Station in Antwerpen die zich opmaakten voor vechtpartij

In de omgeving van het station Antwerpen-Centraal zijn deze namiddag een twintigtal jongeren bestuurlijk opgepakt omdat ze mogelijk hadden afgesproken om op de vuist te gaan. De politie was massaal uitgerukt en kon zo een gewelddadige vechtpartij vermijden.

Rond 16u was de Pelikaanstraat aan het Centraal-Station volledig afgesloten voor auto's en bussen, voor een politie-interventie. "Onze wijkdienst kreeg verschillende meldingen van omstaanders dat een grote groep jongens verzameld was aan het station, en zij vreesden dat er een grote confrontatie op til was", zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. 

De politie kwam snel en massaal ter plaatse, en kon vermijden dat het tot een gewelddadige confrontatie zou komen. In totaal werden een twintigtal jongeren gearresteerd. "Het gaat zowel om meerder- als minderjarigen. Wij hebben ook enkele messen en een machete gevonden", aldus Bruyns.

De gearresteerde jongeren werden overgebracht naar het politiecommissariaat om zich te identificeren. De minderjarigen konden worden opgehaald door hun ouders. De meerderjarigen werden bestuurlijk aangehouden, zij worden vrijgelaten wanneer er geen gevaar meer is dat ze de openbare orde nog zouden verstoren. De jongeren die in Antwerpen wonen, zullen later nog een bezoek krijgen van de bemiddelingsdienst van de politie.

Meest gelezen