Peter Roose

Vandalen maken joyride met bulldozer over terreinen van Diegem Sport: "Er is voor 25.000 euro schade"

Vandalen hebben een joyride gemaakt met een bulldozer op de terreinen van voetbalclub Diegem Sport. De daders kregen de werfmachine vermoedelijk aan de praat door elektrische draadjes aan elkaar te linken. De feiten dateren al van vorige week donderdag, maar in het belang van het politie-onderzoek is de zaak even stil gehouden. De daders zijn nog niet gevat. 

Vorige week donderdagavond braken daders in op de terreinen van het jeugdcomplex van Diegem Sport door over de omheining te klimmen. Vervolgens wisten ze MacGyver-gewijs de draadjes van een bulldozer die op de werf stond, aan elkaar te linken waardoor het voertuig aan de praat raakte. Ze maakten een joyride over het gloednieuwe terrein, dat momenteel gerenoveerd wordt. 

De vandalen richtten tijdens hun nachtelijke escapade heel wat schade aan. "De daders hebben een stuk van de omheining van het nieuwe sportcomplex omvergereden", klinkt het bij schepen van Sport, Peter Roose (N-VA). "Daardoor zijn er zware bandensporen op het veld en zit er ook een scheur in. Ten slotte hebben de vandalen ook twee voetbaldoelen op de grond gelegd en zijn ze er over gereden met de bulldozer."

Peter Roose

Onderzoek

De schepen is ontzet over de aard van de feiten. “Dit is puur vandalisme. Het is echt onvoorstelbaar dat enkelingen zoiets doen. Volgens de eerste ramingen lopen de kosten op tot 25.000 euro. Dat geld kunnen we hopelijk opeisen bij de daders." Het gemeentebestuur bericht nu pas over de feiten zodat de politie in alle stilte het onderzoek kon voeren. "De politie zit er heel dicht bij en doen hun uiterste best om de daders te vatten", zegt de schepen nog. "Ze hebben ze nog niet, maar ze hebben wel een vermoeden wie de daders zijn. Vermoedelijk gaat het om jongeren."

Peter Roose

In augustus start Diegem Sport opnieuw met de trainingen. Het gemeentebestuur laat weten er alles aan te doen om de sportterreinen tegen dan opnieuw speelklaar te krijgen. Tegen het einde van het jaar gaat het nieuwe sportcomplex officieel open. Er worden volgens de schepen bewakingscamera’s geplaatst om misdrijven als vandalisme in de toekomst te vermijden. 

Meest gelezen