Chauffeur die in Riemst met 9-jarige dochter op achterbank vluchtte voor politie veroordeeld tot 18 maanden 

De rechter in Tongeren heeft een chauffeur veroordeeld tot 18 maanden cel, omdat hij op de vlucht sloeg voor de politie, met zijn 9-jarige dochter op de achterbank. Hij krijgt ook nog een boete van 1.600 euro.

In maart sloeg de man op de vlucht toen hij zag dat de politie hem achtervolgde, nadat zijn gestolen nummerplaten opgemerkt werden door ANPR camera's op de Maastrichtersteenweg in Tongeren. Er volgde een helse achtervolging door Riemst, waarbij de chauffeur verschillende keren een noodstop uitvoerde en de politie van de baan probeerde te rijden toen die hem probeerde in te halen. 

In de gracht

Uiteindelijk verloor de chauffeur de controle over zijn stuur en belandde hij met zijn auto in Membruggen, in Riemst,  in de gracht. Hij kroop uit de auto en liep weg, maar in de auto zat wel nog zijn dochtertje van 9 en een vrouw. De man werd uiteindelijk opgepakt,  dankzij een politiehelikopter met warmtecamera.  

De man werd nu dus veroordeeld tot 18 maanden cel en een boete van 1.600 euro.

Meest gelezen