Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

Howest in Kortrijk biedt als eerste school in Vlaanderen opleiding esports aan

Aan de Hogeschool West-Vlaanderen kan je je vanaf volgend jaar inschrijven voor de opleiding e-sports. Daarmee wil de Kortrijkse hogeschool zijn studenten voorbereiden op een carrière in de booming business van de elektronische sportwereld. Howest is de eerste school in Vlaanderen die zo'n opleiding aanbiedt. 

"Business Innovation in Esports", zo luidt het nieuwe keuzetraject van de bacheloropleiding Netwerkeconomie aan de Howest. De hogeschool wil met de opleiding inspelen op de groeiende populariteit van de esport. Vorige maand nog vulde een e-sport-evenement het Antwerpse Sportpaleis tot de nok. Daarbovenop keken toen in totaal ook nog eens 175 miljoen online-kijkers mee. 

“E-sports zit volop in de lift en de verwachting is dat deze sector gaat boomen”, aldus Jan Dauwe, opleidingsmanager Cluster Business & Media van Howest. “Tel daarbij onze expertise als dé gameschool van Vlaanderen en de vraag van het werkveld en we zijn ervan overtuigd dat we bij Howest met dit unieke keuzetraject een sterke troef in handen hebben voor onze toekomstige studenten."

Voor alle studenten

Met de opleiding wil de hogeschool focussen op de economische kant van de gamesport. "Dit keuzetraject is er voor alle studenten die interesse hebben in business en ondernemerschap", legt Dauwe uit. "De opleiding mikt niet zozeer op de fervente gamer of e-sporter zelf, maar wel op studenten die een gezonde interesse hebben in games én in de economische kant van e-sports en het hele ecosysteem errond. Experten uit de sector zullen studenten alles leren. Daarbij leren ze niet het gamen op zich, maar wel hoe ze als ondernemer waarde kunnen creëren in de sector van het competitieve gamen.”

E-sports-statuut

De Howest wil naar analogie met het topsportstatuut ook voor zijn e-sporters een specifiek statuut aanbieden. Daarnaast gaat de hogeschool ook investeren in het Howest E-sports-team, oftewel de gamesportploeg van de hogeschool, om te kunnen concurreren met andere e-sportsteams. Op die manier kunnen de studenten hun aangeleerde skills onmiddellijk toepassen om de eigen groep e-sporters te ondersteunen.

Meest gelezen