In Tongeren kunnen fietsers voortaan gebruik maken van 8 gratis laadpalen

In Tongeren kunnen inwoners en bezoekers voortaan hun elektrische fiets gratis opladen. De stad heeft op zeven plaatsen laadpalen gezet.

De nieuwe laadpalen zijn geïnstalleerd op 7 plaatsen, verspreid over de hele stad. Tongeren wil zo fietsen populairder maken, zowel bij de toeristen als bij de eigen inwoners. De laadpalen hebben elk 4 stopcontacten. Het laden is gratis, maar fietsers moeten wel hun eigen kabel meebrengen.

Laden terwijl je een terrasje doet

Het gaat telkens om één laadpaal, alleen op de Grote Markt staan er twee. "Hier komen veel toeristen, ook met de fiets. Dat willen we nog verder promoten. Terwijl toeristen iets eten of drinken op één van de terrassen kunnen ze hun fiets gratis opladen, tegelijk kunnen ze hun tweewieler ook in de gaten houden", vertelt schepen van mobiliteit Patrick Jans (Tongeren.nu).

Meest gelezen