Canva

KU Leuven en vzw AAP stellen project “kantoorhond” voor: “Hond op werkvloer kan een meerwaarde zijn”

Vandaag, op neem je hond mee naar je werk dag, stellen de KU Leuven en vzw AAP het project “kantoorhond” voor. “We gaan bedrijven en organisaties helpen om honden op een goede manier op het werk in te voeren”, zegt Joke Decru van vzw AAP.

Een hond op de werkvloer kan voor ontspanning zorgen, met dat idee bundelen de KU Leuven en vzw AAP de krachten voor het project kantoorhonden. Uit onderzoek is immers gebleken dat honden in een kantooromgeving een positieve invloed hebben. 

De prestaties en de samenwerking tussen teamleden kunnen door de aanwezigheid van een hond er op vooruit gaan en mensen hebben minder stress. “Een hond op kantoor doen we dus met oog op het welzijn van de medewerkers en de honden”, zegt Joke Decru van vzw AAP. “Mensen vinden het fijn om hun hond mee naar het werk te nemen, het is een vorm van ontzorgen.” 

Zo zitten werknemers niet aan hun hond te denken die thuis zit en naar buiten wil, “maar het helpt ook om even los te komen van je werk. Maar ook mensen die niet zelf een hond hebben kunnen een positieve invloed hebben van een hond op de werkvloer. Een kantoorhond verhoogt de aantrekkingskracht als werkgever en verlaagt het stressniveau van werknemers."

De KU Leuven gaat per organisatie in kaart brengen welke noden er nog zijn en of het handig is om een of meerdere honden naar de werkvloer te brengen. "Maar niet iedereen vindt dat fijn en staat daarvoor open, dus daar houden we ook rekening mee, maar een hond kan een meerwaarde zijn.”

Meest gelezen