Videospeler inladen...

Al miljoenen keren gefotografeerd, maar dit is het eerste officiële portret van prins William en Kate Middleton

In Cambridge is het eerste officiële portret voorgesteld van de hertog en hertogin van Cambridge: prins William en Kate Middleton. Het is een schilderij van de bekende Britse artiest Jamie Coreth. Het koppel is het portret al zelf gaan bekijken in de Universiteit van Cambridge.

Prins William en zijn vrouw Kate Middleton zijn bij de meest gefotografeerde mensen ter wereld, maar tot gisteren was er geen officieel portret van het koppel. Het olieverfschilderij hangt nu in het Fitzwilliam Museum in de Universiteit van Cambridge en kreeg gisteren al de goedkeuring van het koppel.

Bekijk hier de onthulling van het portret:

Videospeler inladen...

Het schilderij is volgens kunstenaar Jamie Coreth een hommage aan de stad Cambridge, met tinten, kleuren en vormen die naar de historische gebouwen in de universiteitsstad verwijzen. Het schilderij zal na drie jaar worden uitgeleend aan het National Portrait Gallery in Londen. 

Het grootste voorrecht van mijn leven
Kunstenaar Jamie Coreth

De kunstenaar wilde hen afbeelden als "ontspannen en bereikbaar en ook elegant en statig". "Ik wilde dat het portret een gevoel van balans tussen hun publieke en privéleven uitstraalde", zei Coreth. "Het portret schilderen was het grootste voorrecht uit mijn leven."

Kunstenaar Jamie Coreth
PA Wire/PA Images

Emeraldgroen

William en Kate kregen de titels hertog en hertogin van Cambridge 11 jaar geleden op hun trouwdag, uiteraard van de Queen, de grootmoeder van prins William. William is de tweede in lijn voor de Britse troon, na zijn vader Charles.

Voor de liefhebbers: het schilderij meet 210 op 110 centimeter. Kate draagt een smaragdgroene jurk van The Vampire's Wife. Ze werd ontworpen door Susie Cave, de vrouw van muzikant Nick Cave. William draagt een donker pak, met blauwe das.

Meest gelezen