Radio 2

Twee brandweerlui zwaar toegetakeld tijdens interventie in Sint-Niklaas

In Sint-Niklaas zijn twee brandweerlui toegetakeld tijdens een interventie. De brandweer werd opgeroepen om te helpen bij een evacuatie van een zieke persoon. Onderweg liep het mis: een autobestuurder was het niet eens met het rijgedrag van de brandweerlui en werd agressief. 

De brandweer werd vanmiddag opgeroepen om bijstand te verlenen voor een evacuatie van een zieke persoon in de Spreeuwenstraat, in Sint-Niklaas. Onderweg moest het brandweervoertuig stoppen aan een kruispunt. Om nog onduidelijke redenen stapte een autobestuurder uit zijn wagen en schold de brandweerlui uit. Daarbij kwam het ook tot trek- en duwwerk. 

De brandweerlui zetten hun weg voort naar de interventie, maar onderweg merkten ze dat ze gevolgd werden door de agressieve chauffeur. De man stapte uit zijn voertuig en opnieuw begon hij te schelden, maar ook te slaan en te stampen. Twee brandweerlui liepen daarbij verwondingen op, onder meer een bloeduitstorting in het aangezicht, een ontwrichte duim en gekneusde ribben. 

De brandweerlui werden voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht. Ze zijn minstens vijf dagen werkongeschikt. "Daarnaast is er ook een stevige psychologische impact, die veel dieper gaat en langer blijft hangen", zegt zonecommandant Thierry Van Goethem. "Elke vorm van agressie laat zijn sporen na, ook op de "harde schijf" van de hulpverlener."

De dader nam bij aankomst van de politie de vlucht. Hij is nog niet opgepakt. 

Volgens de zonecommandant worden de hulpdiensten de jongste tijd almaar vaker geconfronteerd met verbaal, maar ook fysiek geweld. Een ambulancier die begin dit jaar het slachtoffer werd van zware agressie, zit nog steeds thuis en zal nog een tijdlang werkongeschikt zijn.

Meest gelezen