Gettyimages

Politie waarschuwt voor valse pakjesbezorgers na overval in Schaarbeek: "Vraag altijd identificatiekaart bezorger"

Twee valse pakjesbezorgers hebben maandag in Schaarbeek een vrouw bij haar thuis overvallen. De vrouw werd opgesloten in een van de kamers van haar woning, waarna de overvallers ervandoor gingen met een kluis. Dat blijkt uit een video die de ronde doet op sociale media en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket.

De feiten vonden maandagvoormiddag  plaats. Twee mannen die vermomd waren als UPS-bestellers en petten en mondmaskers droegen, belden aan bij het slachtoffer en bedreigden haar met een vuurwapen toen ze de deur opendeed. Eenmaal de daders binnen waren, eisten ze een kluis op, waarna ze het slachtoffers opsloten in een kamer en de vlucht namen. 

Het slachtoffer kon later de politie verwittigen. Het gerechtelijk labo is nog dezelfde dag ter plaatse gegaan voor een sporenonderzoek en de beelden van bewakingscamera's uit de omgeving zullen geanalyseerd worden, zo meldt het Brusselse parket.

Niet eerste keer

Volgens de lokale politie Brussel Noord (Schaarbeek/Evere/Sint-Joost-ten-Node) is de werkwijze van de overvallers niet nieuw. 

"Het gaat nu om valse pakjesbezorgers, maar eerder hebben daders zich ook al voorgedaan als werknemers van telecombedrijven of nutsbedrijven, als postbodes of bankbedienden, en zelfs als politieagenten. Door een uniform aan te doen, proberen ze het vertrouwen van het slachtoffer te winnen. Vaak slaan ze toe bij oudere mensen die alleen wonen. Daarom raden we aan altijd de identificatiekaart te vragen van de bezorger, politieman, postbode of andere werknemer die zich op die manier aanbiedt. Laat ook niemand zomaar binnen, tenzij u een afspraak hebt of het koerierbedrijf u verwittigd heeft dat er een pakje zou geleverd worden. Als u twijfelt, bel dan het bedrijf waarvan de zogenaamde werknemer zich bij u aanmeldt. En port- of douanekosten betaalt u best ook niet via een bankterminal die u aan de voordeur wordt aangeboden."

Meest gelezen