20.000 festivalgangers op eerste avond Genk on Stage

Voor het eerst sinds 2019 is Genk on Stage weer een volwaardig festival. Met gisteren, op de eerste avond, al meteen 20.000 festivalgangers.  Publieksfavoriet Bart Peeters zorgde voor ambiance en een vol Stadsplein. 

Na 2 jaar zonder stadsfestival, waren muziekliefhebbers weer massaal aanwezig op Genk On Stage. The Starlings openden de avond op de Main Stage.  “Op het Stadsplein was het al vroeg op de avond gezellig druk," vertelt schepen van Evenementen Karel Kriekemans. Publieksfavoriet Bart Peeters zorgde met 15.000 toeschouwers voor een vol Stadsplein

"Maar ook 'Hete Kolen', het programma dat specifiek voor jongeren bestemd is, heeft heel wat volk getrokken", gaat burgemeester Wim Dries verder.  "De 20.000 bezoekers op de eerste avond is vergelijkbaar met 2019," zegt hij. 

Genk On Stage zet ook dit jaar weer in op duurzaamheid. Zo worden bekers, borden en bestek herbruikt. Programmaboekjes werden vervangen door alternatieven voor de smartphone. 

Ook vandaag en morgen is er nog Genk on Stage. 

Meest gelezen