Brusselse Ring zaterdagnacht afgesloten om nieuwe brug te plaatsen

Zaterdagnacht wordt de eerste helft van de vernieuwde brug aan de Hector Henneaulaan over de Brusselse Ring in Zaventem geplaatst. Om de werken veilig te laten verlopen, wordt de Ring volledig afgesloten voor alle verkeer van zaterdagavond 25 juni 22 uur tot zondagochtend 26 juni 6 uur.

Wanneer de Ring volledig afgesloten is, wordt het verkeer omgeleid. Na de werken zal er tot 9 uur zondagvoormiddag ook minder verkeer toegelaten zijn, omdat de verlichting en de middenberm opnieuw geïnstalleerd moeten worden.  

De plaatsing van de nieuwe brug is een belangrijke mijlpaal, stelt De Werkvennootschap, de organisatie die de werken uitvoert. De toekomstige brug wordt dubbel zo breed als de huidige. Fietsers en voetgangers krijgen er afgescheiden paden en bussen rijden op eigen busstroken. Zelfs dieren kunnen de Brusselse Ring veilig oversteken via een eigen ecopassage, die ongeveer 8 meter breed wordt.  

De Werkvennootschap

Nadat de eerste helft geplaatst is, wordt die klaargemaakt om het verkeer erop te laten rijden. Dat zou tegen de winter van dit jaar het geval moeten zijn. Nadien wordt de huidige brug stelselmatig afgebroken: het verkeer kan daarna op het eerste deel van de brug rijden. 

In het najaar van 2023 wordt de tweede helft geïnstalleerd en tegen het eerste deel geplakt. In april of mei 2024, nadat de afwerking en verlichting in orde gebracht zijn, zou de volledig nieuwe brug klaar moeten zijn voor gebruik.

Meest gelezen