Gentse ondernemers willen van gerenoveerd Wintercircus belangrijke technologieplek maken

Het ziet er naar uit dat het gerenoveerde Wintercirus in Gent een technologieplek gaat worden. Vijftien Gentse ondernemers hebben zich verenigd om samen het Wintercircus uit te baten. Zij zijn momenteel nog de enige kandidaat-uitbater.

De stad Gent is eigenaar van het bekende Wintercircus, maar zoekt wel nog een uitbater. En momenteel is er nog maar 1 kandidaat over.  Het gaat om een groep van 15 Gentse ondernemers die samen van het Wintercircus een belangrijke technologieplek willen maken. Ook de Gentse universiteit, de KULeuven en werkgeversorganisatie VOKA zullen eraan meewerken.  

Zij willen van het Wintercircus een ontmoetingsplaats maken met winkels, een auditorium, plaats voor evenementen, werkplekken, horeca en een concertzaal voor 500 personen. Er zullen ook werkplekken zijn voor innovatieve technologiebedrijven, start-ups, studenten, ...

De uitbater van het Gentse Wintercircus krijgt het gebouw voor 75 jaar in erfpacht, met een optie om daarna nog 15 jaar te verlengen. Tegen eind volgend jaar zou het Wintercircus open moeten gaan.

Het Wintercircus in Gent is een iconisch gebouw. Het dateert uit 1885, maar brandde in 1920 af. Drie jaar later werd het circus heropgebouwd.  Na de Tweede Wereldoorlog vestigde de bekende garage Mahy zich in het pand, maar sinds 1998 staat het Wintercircus leeg.  Het Gentse stadsbestuur kocht het Wintercircus in 2005, en ondertussen is het gebouw helemaal gerenoveerd.

kasto80

Meest gelezen